FANDOM


Jennifer Government: NationStates (forkortet: NationStates) er et gratis spill på internett der man kan ta rollen som statsleder. Alt er gratis, og man kan ikke donere penger eller betale for å få ekstra fordeler. Spillet ble lansert sent i 2002, og er i utgangspunktet basert på Max Barrys novelle «Jennifer Government». Den eneste form for reklame på siden er noen reklametilbud for Max Barrys bøker på forsiden. Siden er fri for popups.

Spillet Rediger

BegynnelsenRediger

I starten registrer man seg som en ny nasjon der man først velger et navn (må ikke være tatt fra før, ei heller brukt på en tidligere nasjon). Deretter velger man forskjellige ting som valuta, nasjonens tittel (republikk, fystedømme...), type regjering (konservativ, psykotisk, liberal, fornuftig...) og nasjonens motto. Etter alt dette fyller man ut et kort skjema med noen påstander der man sier seg enig/uenig i dem. Resultatet av dine valg samt type regjering danner grunnlaget for hvilken type land man ender opp med. Land blir nemlig nøytralt kategorisert som alt fra Democratic Socialists til Corporate Bordello. Man har alltid en linje med beskrivelse av dine innbyggeres rettigheter samt nasjonens økonomi tilgjengelig på nasjonens presentasjonsside. Man starter også med 5 millioner innbyggere, og tallet stiger urealistisk mye fra dag til dag. Man kan ha så mange nasjoner man vil.

Problemer («Issues») Rediger

Man kan også velge å skru av disse problemene, men disse dukker altså opp automatisk hver dag, og det er du som bestemmer utfallet. Er landet ditt et demokrati og du tar en avgjørelse, så tar du beslutningen på vegne av den demokratiske nasjonalforsamlingen. Man kan også avskaffe / innføre demokratiet med slike issues. De kan også påvirke nasjonens politiske standpunkt, og kan forvandle en demokratisk sosialiststat til et kapitalistisk dikatur på et blunk. Som regel er meningene i issuesene meget ekstreme, eller de kan også være morsomme. Dette gjør at NationStates heller blir et humoristisk spill enn et politisk simulasjonsspill. Man lærer ofte som spiller at alle løsningene har sitt utfall, og det er som spiller man må forutse disse.

Nasjonens presentasjon Rediger

Her finner man, som sagt, rankingene, innbyggertall og en til tider veldig morsom tekst som beskriver nasjonen alt etter hvilke politiske avgjørelser som er tatt. Innbyggertallet gjenspeiler seg i hvor erfaren spilleren er.

«United Nations» (FN) Rediger

Spillerne kan velge å melde nasjonen inn i FN, dog bare med én nasjon. Oppdager moderatorene at man har meldt inn flere blir man kastet ut for alltid. I FN lager man, og stemmer over såkalte proposals (forslag til FN-resolusjoner), og utfallet påvirker alle medlemslandene. Mange mer høyre-vendte nasjoner har senere meldt seg ut, og dette skyldes at FN påståes å ha blitt voldsomt venstre-vendt. Det påståes å være nesten bare nasjoner som tilhører venstresiden som kommer med proposals.

Gruppespill Rediger

Alle nasjonene er delt inn i regioner, og alle nye spillere starter i en av fem Stillehavs-regioner. Man kan flytte nasjonen(e) sin(e) til en ny region når man måtte ønske det, og de fleste regioner står for et spesielt politisk syn eller representerer et ekte land eller geografisk område. Noen regioner er enkelt bygd opp og har ikke noe off-siteforum eller styresett. Disse regionene er ofte små. Større regioner har ofte egne styresett med egen regjering, faste valg osv. De mest avanserte regionene har egne grunnlover, regjering, parlament og politiske partier. Noen få regioner er passordbeskyttet av stifterne for å unngå angrep. Alle regioner kan få en regional delegat til FN, og dette gjøres ved at FN-medlemmer i regionen gir sine favoritter sin stemme (endorsment).

Krigføring Rediger

Krigføring er egentlig ikke en del av spillet, men noen regioner har som sitt virke å dra rundt og «raide» andre regioner. Det gjøres ved at alle raid-nasjonene flytter til angrepsmålet, for å deretter gi en av sine egne allierte endorsments. Det er her passord kommer inn i bildet. Allikevel har de færreste regioner passordbeskyttelse.

Norge i NationStates Rediger

Hovedartikler: Nova Norway og Norway

Det finnes en del aktive nordmenn i NationStates, og mange av dem er organisert i de to regionene Norway og Nova Norway. Norway ble først siftet og fikk sitt eget forum i mars 2007. Så ble en del krangling mellom enkelte medlemmer av Norway, og 16. april 2007 brøt disse ut og dannet Nova Norway (altså Nye Norge).

Rollespill Rediger

Rollespill er ofte en del av offsite-forumene hos mange regioner, og enkelte regioner baserer seg kun på rollespill der man handler, kriger og har det sosialt sammen med andre nasjoner. Enkelte websider har også statistikker over nasjoner og regioner, og disse inneholder ofte ting som ikke er inkludert i spillet.

Forum Rediger

NationStates har offisielle forum, og disse ligger her

Eksterne lenker Rediger

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.