Maximillan XI Justicus

Hans Exellence, Konge og Storhertug Maximillan XI Justicus av Brandenburg (f. 1948) er den nåværende monark i Brandenburg. Han blir vanligvis bare omtalt som Kong Maximillan XI Justicus av Brandenburg, og er sønn av den nå avdøde Justicus III av Brandenburg.

Maximillan Justicus ble tildelt sitt navn etter gammel skikk i sin kongeslekt, Brandenburgerne, hvor Maximillan er et tradisjonsrikt navn (som blant andre hans egen oldefar og tippoldefar hadde som eneste fornavn). Justicus har blitt gjenopptatt som vanlig navn i slekten ved at Maximillan Justicus ble oppkalt etter sin far som het Justicus. Justicus betyr rettferdig.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Maximillan Justicus tok over som eneveldig hersker av Skatval-Brandenburg etter sin fars død i 1978, og i løpet av hans regjeringstid (særlig etter at Skatval brøt løs i 1988) har landet blitt demokratisert. I dag har fortsatt kongen en viss politisk makt, men denne er mest sermoniell, og i realiteten fullstendig ubetydelig. Han har siden 1960-årene vært gift med Claudia Ylessa, en slektning av Huset Witten, og dermed også Hallgrímsson-slekten (kongefamilien i Skatval). Kongen og dronningen har fem barn sammen, to sønner og tre døtre.

Forhold til Skatval[rediger | rediger kilde]

Maximillan Justicus var en av pådriverne for en fredlig splittelse mellom Skatval-Brandenburg og Skatval, og skal ha beordret passivitet i militæret slik at det ikke ble noen frigjøringskrig der noen ble drept. Hele splittelsen ble dermed gjennomført helt uten vold, men riktignok med skatvalske geriljatropper for å avskrekke skatburgerne. I dag har kongen såvel som resten av Skatval-Brandenburg et godt forhold til det forholdsvis nye nabolandet i vest.

Se også[rediger | rediger kilde]

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.